AMSTERDAM - Beautyingrediënten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediënten uitgebreid tegen het licht. Deze week: Bisabolol.

De artikelen op Cosmopinie zijn in februari toegespitst op de gevoelige huid. Naast milde hydraterende ingrediënten zijn er ook stoffen die de huid kunnen kalmeren. Een kalmerend ingrediënt dat al jarenlang gebruikt wordt in allerlei verzorgingsproducten is Bisabolol.

Bisabolol zal onder diezelfde naam in productbeschrijvingen gezien worden, maar wordt ook wel eens aangeduid als levomenol. De stof wordt gewonnen uit Kamille, maar kan ook worden gesynthetiseerd.

Bisabolol heeft overigens de voorkeur boven Kamille, omdat deze laatste ook stoffen bevat waar een enkeling allergisch op kan reageren.

Stimulans

Bisabolol kalmeert en wordt al jaren gebruikt als stimulans voor wondheling. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende eigenschap die schimmel en bacteriën tegengaat. Vanwege haar subtiele geur kan Bisabolol ook worden gebruikt als onderdeel van een parfumering.

De stof scoort zeer goed als het gaat om gezondheidsrisico's en werkt zelfs als een anti-irritant. Bisabolol kan door iedereen gebruikt worden voor allerlei toepassingen; van saunakruiden tot gezichtslotion tot handcrème.

Producten met Bisabolol gerecenseerd op Cosmopinie:

Bio Oil – beoordeling: 3.3 uit 5

Dermalogica MediBac clearing mask – beoordeling: 4.3 uit 5

Labello SOS Lipbalm – beoordeling: 3.4 uit 5

Kneipp Handcrème Zachte Huid – beoordeling: 3.9 uit 5