'Brunettes betere echtgenotes'

AMSTERDAM – Hoewel van blondines daadwerkelijk gedacht wordt dat ze plezieriger zijn in de omgang (en dat ze beter zijn in bed), moet daarvoor wel een prijs betaald worden. Mannen vertrouwen ze namelijk niet.

Blondines worden met 14 procent door mannen althans een stuk minder betrouwbaar gevonden dan brunettes (60 procent), en ook op de langer termijn blijkt dat van invloed. Bijna tweederde (61 procent) zegt liever een donkerharige dame een trouwring aan haar vinger te schuiven dan iemand te trouwen met rood, zwart of blond haar.

Dat kwam naar voren uit een Britse rondvraag waarvoor 1500 mannen aan de tand gevoeld werden.

Goed gesprek

Vrouwen die met bruine lokken door het leven gaan worden uberhaupt meer goede eigenschappen toegedicht. Tweederde van de mannen (63 procent) voert met hen het liefst een goed gesprek, 51 procent denkt dat brunettes de beste zoenen uitdelen en 47 procent heeft de overtuiging dat donkerharige dames het meest sensueel zijn.

Hoewel eenderde van de ondervraagden (34 procent) aangeeft te houden van de glamourlook die blondines kunnen uitstralen, zeggen meer mannen (42 procent) brunettes sexier te vinden.

Slaapkamer

Blondines blijken in de slaapkamer wel de scepter te zwaaien: 36 procent van de heren denkt dat vrouwen met een lichte coupe het wildst zijn tussen de lakens. 31 procent denkt dit van brunettes.

“Blondines hebben de reputatie meer plezier te maken, zorgelozer te zijn en avontuurlijker”, verklaart onderzoekster Karen Moore tegenover de Daily Mail. “En dat komt ook terug in de relatie, daar mannen denken dat zij beter zijn in bed. Maar brunettes lijken te regeren op alle andere vlakken, tot het kussen aan toe.”

"En dan mogen blondines beter in bed gevonden worden”, vervolgt Moore. “Maar mannen blijken brunettes toch het meest passioneel te vinden.”

Koken

Uit de rondvraag bleek tot slot dat vrouwen met donker haar ook het meest geschikt gevonden worden om kinderen mee te krijgen, ze beter uit de voeten zouden kunnen met financiën en beter kunnen koken.

Tip de redactie