AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de eigen kledingkast. Dit keer een lofzang voor prints.

Prints komen ieder seizoen wel in een bepaalde vorm terug, maar voor komende lente en zomer zien we allerhande prints voorbijkomen. En om het nog iets extremer te maken: totaal verschillende prints worden op een stijlvolle manier met elkaar gecombineerd.

Hoewel iedere designer dit seizoen is gegaan voor prints, regeert Dries van Noten over het print-imperium met een collectie waarin tribal, Aziatische, schilderachtige, subtiele, abstracte, opzichtige en ultrafijne gebloemde prints werden getoond.

Ook bij Versace werden opvallende bloemenprints in felle kleuren gecombineerd met fijn geblokte zwart-wit prints. Etro showde vrouwelijke bloemen- en paisley prints in pasteltinten.

Makkelijk

Het is relatief makkelijk om zelf verschillende prints te dragen, bijvoorbeeld met een gebloemde top en een gestreepte blazer. Een gebloemde print kan met praktisch alles gecombineerd worden, en is dus een goede basis voor het mixen en matchen van verschillende all-over prints.

Het Bretons streepje is op zichzelf een must-have komend seizoen, en geeft een high fashion look in combinatie met een fijn gebloemde stof. Tribal prints geven een directe power look, en staan mooi in contrast met een fijn geblokte print. Kortom: alle combinaties zijn mogelijk, en zijn afhankelijk van persoonlijke smaak en stijl.

Armbanden

Op minder heftig niveau is combineren met prints ook goed mogelijk. Denk aan stoffen armbanden in verschillende dessins, een gebloemde blazer met een cocktailring in zwart en wit of een tribal print shawltje met een marine-gestreept tas.

Of ga voor subtiel gebloemd met een haarbandje en voering van je clutch bag in afwijkende florals.

Ook celebrities mixen en matchen erop los, stijlicoon Whitney Port (The City) werd gespot in een romantisch gebloemd jurkje met een gestreepte blazer en in een outfit met gestreept top en geblokte blazer.

Rihanna toonde ook niet bang te zijn voor een gewaagde look, door een tijgershawl met luipaardtas te dragen.

Volgende week van WeLikeFashion: fel, feller, felst.

Trend Report: Print Mania