'Alexander McQueen lag week lang in bed'

AMSTERDAM – Geruchten dat ontwerper Alexander McQueen zichzelf van het leven beroofde omdat hij de dood van zijn moeder niet kon verkroppen, worden sterker. Bovendien zou de Brit al eerder een zelfmoordpoging hebben gedaan. 

Dat hebben verschillende bronnen laten weten aan de Daily Mail, die donderdag ook als eerste het nieuws bracht dat Alexander McQueen zichzelf van het leven beroofd heeft.

“Zijn moeder overleed en hij kon het gewoon niet aan”, aldus een vriend van de ontwerper. “Hij heeft een week in bed gelegen. Zijn show in Parijs (9 maart, red.) zat eraan te komen en het enige dat zijn personeel kon doen was tegen hem zeggen dat ‘ie op moest staan en aan het werk moest gaan.”

Begrafenis

Volgens de ingewijde kreeg McQueen het echter niet voor elkaar. “Hij kon gewoon niet uit zijn bed komen. Hij is zelfs naar geen van de doorpassen voor zijn show geweest, zo verdrietig was hij om zijn moeder. Vrijdag zal haar begrafenis plaatsvinden en hij kon dat gewoon niet onder ogen komen.”

Andere bronnen hebben aan de krant laten weten dat de ontwerper eerder ook al een poging ondernomen heeft een einde aan zijn leven te maken. McQueen zou daar littekens op zijn armen aan over gehouden hebben.

Zelfmoordbrief

Het lichaam van Alexander Mcqueen is donderdag aan het einde van de middag uit de woning weggehaald. Een zelfmoordbriefje is niet gevonden.

Naasten van Lee McQueen, zoals de ontwerper werkelijk heet, hebben aangegeven vooralsnog niet op de gebeurtenis te willen reageren. Een boodschap van die strekking is inmiddels ook op de website van de talentvolle ontwerper geplaatst. Alexander McQueen is 40 jaar geworden.

Tip de redactie