Miniatuurflesjes parfum erg populair

AMSTERDAM - Parfum- en cosmeticaconcern Prestige Fragrances heeft een opvallende stijging in de verkoop van miniatuur parfumflesjes opgemerkt.

Uit onderzoek van het Amerikaans marktonderzoekbureau NPD Group blijkt dat sinds 2006 de Valentijn parfumaankopen van Prestiges Fragrances zijn gedaald. Prestiges is producent van parfums als Calvin Klein en Giorgio Armani.

NPD ziet naast deze daling wel een positieve ontwikkeling in de verkoop van miniatuur parfumflesjes. Karen Grant onderdirecteur en marktanalist bij de NPD Group vertelt: “De parfummarkt heeft het sinds de crisis zwaar dus moet er innovatief worden gedacht. Kleinere flesjes parfum zijn voor consumenten steeds meer een optie.”

Favoriete geur

Volgens Grant is de stijgende verkoop van de miniatuurflesjes zowel bij vrouwen- als mannenparfum te merken en ook bij de nieuwe en klassieke geuren.

"Kleine flesjes parfum zij voor consumenten een perfecte manier om een geur te leren kennen of een favoriete geur opnieuw te ontdekken. Ook is een kleiner formaat een budget vriendelijk cadeau",  aldus Grant.
 


 

Tip de redactie