'Oscar de la Renta gaat beautyindustrie in'

AMSTERDAM - Modehuis Oscar de la Renta is in gesprek met een privé-investeerder over een nieuwe lijn: Oscar de la Renta Beauty. Bronnen speculeren dat de deal binnen enkele weken gesloten gaat worden.

Alex Bolen, manager van Oscar de la Renta, weigert echter nog commentaar te geven op de onderhandelingen over de cosmetica-deal.

Bronnen hebben aan WWD al wel verteld dat de potentiële investeerder inmiddels aandelen in de beautyindustrie heeft en zich vooral wil richten op parfums van De la Renta, cosmetica en huidverzorging.

In de top 100

De la Renta's oorspronkelijke geur, Oscar genaamd, werd ontwikkeld in samenwerking met Milton Stern en gelanceerd in 1977. In de loop der decennia is de geurlicentie steeds veranderd van eigenaar. Met succes werd de licentie overgenomen door achtereenvolgens Avon Products Inc, El-Sanofi SA, YSL Beaute en tenslotte L'Oreal.

Op haar hoogtepunt eind jaren tachtig, brengen Oscar en de daaropvolgende geuren 110 miljoen dollar in het laatje. Momenteel zou het bedrijf een geschatte 30 miljoen dollar in de groothandel hebben.

Tip de redactie