Het bos in met Ilja Visser

AMSTERDAM – Mode blinkt niet per definitie uit in draagbaarheid en comfort, maar ontwerpster Ilja Visser mag graag met dat principe breken. De collectie die zij donderdagmiddag liet zien nodigde in ieder geval overwegend uit om erin weg te kruipen.

De Amsterdam International Fashion Week, die iets meer dan een week geleden plaatsvond, liet ontwerpster Ilja Visser dit keer links liggen en naar nu blijkt met een goede reden. De hoogblonde designer heeft in het Christofori-pand aan de Amsterdamse Prinsengracht namelijk een winkel gevonden en bewaarde haar nieuwe collectie liever om die in te luiden. 

De ruimte deed, met name vanwege de houten balken tegen het witte plafond en de lokale temperatuur, denken aan de woonkamer van een oude boerderij en dat is in ieder geval al een stap dichterbij het thema waar Visser haar gevolg naartoe wilde leiden: het bos.

Mrs. Forester

Om de toon vast te zetten was de zaal aangekleed met een groot scherm waarop een live-verbinding met het woud te zien leek. Maar de echte verwijzing naar deze natuurvorm werd natuurlijk vooral teruggevonden in de ontwerpen.

De Ready to Fish-lijn voor komende herfst en winter draait om ene Mrs. Forester; een mysterieuze vrouw verbonden met de natuur, op zoek naar een sprankje magie. Concreet vertaalde zich dit naar natuurlijke kleuren, prints geïnspireerd op mos en bladeren, organische vormen, veel wol en –vooral- draagbaarheid en comfort.

Fashionable

Voor het broodnodige fashionable tintje werd de spanning binnen de collectie opgezocht met behulp van de details: glanzende stoffen, laagjes, brokaat, zilveren clutches en opvallende hoeden. Ook de felgekleurde glitterlippenstift, prachtige gedrapeerde broeken (een signatuur van Visser) en enkele kleuruitschieters naar bijvoorbeeld lichtroze sprongen in het oog.

Wat eveneens opviel waren de enorme hoeveelheid catsuits en gebreide items die op de provisorische catwalk voorbij kwamen. Met name de combinatie van de twee straalde comfort uit en riep daarmee het verlangen op fashionable op de bank te gaan liggen en het bos vooral het bos te laten. De vraag rijst echter of Vissers missie daarmee deels of juist volledig geslaagd is.

Het bos in met Ilja Visser

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie