'Helft vrouwen is minnares geweest'

AMSTERDAM – De helft van de dames tussen de 14 en 35 jaar is op een bepaald punt in haar leven ‘de andere vrouw’ geweest. Dat is gebleken uit een lezersenquête van het weekblad Flair waarvoor 3000 vrouwen in de pen kropen.

Gaan de vrouwen zelf vreemd, dan zal eenderde dat nooit aan de partner opbiechten, aldus de rondvraag. Over het seksverleden wordt nog eens door eenderde gelogen.

Wellicht mede dankzij hun eigen optreden blijkt ook het vertrouwen in de partner niet waterdicht. Het leeuwendeel van de vrouwen (80 procent) blijkt zich genoodzaakt te voelen zo nu en dan zijn spulletjes te doorzoeken. 70 procent controleert ook sms en email.

Seks

Qua seks blijken vrouwen anno nu ruimdenkend. De helft geeft aan wel eens anale seks gehad te hebben, bijna driekwart heeft ‘het’ wel eens op een openbare plek gedaan.

Van liegen en bedriegen bleken de ondervraagden eveneens niet vies. Driekwart geeft toe wel eens gestolen te hebben, ruim 3 procent heeft wel eens ergens ingebroken. Ook zwartwerken (60 procent) en rijden onder invloed (25 procent) behoren tot de zonden, net als het roken van cannabis (de helft) en liegen over de uitgaven (eenderde).

Spierballen

Trendwatcher Herman Konings vertelt aan het tijdschrift Nina waarom vrouwen zich volgens hem zo opstellen. "Vrouwen vertonen spierballengedrag. Ze willen tonen dat ze durven en geen doetjes zijn", denkt hij, en dat zal de komende tijd vermoedelijk niet verbeteren. "Stelen, seks, drugs. Voor tienermeisjes nu is het heel normaal.”
 

Tip de redactie