AMSTERDAM – De nieuwe Louis Vuitton-tas lijkt voor een deel gemaakt van een vuilniszak maar is evengoed aan de prijzige kant en dat houdt de gemoederen flink bezig. Op internet zijn de ‘ben je wel wijs?’- berichten inmiddels nagenoeg ontelbaar.

Het is niet de eerste keer dat een massaproduct een chique sausje heeft gekregen van het Franse modehuis. Eerder kwam het met een eigen versie van de ‘wasserette-tas’.

Maar daarmee rijst de vraag of het merk de consument zo gek zal krijgen om een tas die veel weg heeft van een –dan wel chique- vuilniszak te kopen voor een 'luttele' tweeduizend dollar, alleen maar vanwege het logo.

Hengsel

De betreffende ‘Raindrop besace’ zoals de tas heet, is volgens Refinery 29 niet meer dan een vuilniszak met een lederen hengsel: “Marc Jacobs maakt er een kunst van om er een postmodernistische draai aan te geven, en van een cultureel basisproduct een statussymbool te maken”, luidt het commentaar.

Jacobs zelf denkt iets anders over zijn controversiële ontwerp: “Er is een heus gevolg van maffe mensen die bij Louis Vuitton kopen, zolang het maar exclusief is.”

Het hengsel van de tas is overigens los te maken zodat de tas daadwerkelijk als een vuilniszak gedragen kan worden. Ook is de tas waterdicht.

Het ontwerp.