AMSTERDAM - Steeds vaker komt het voor dat catwalkshows live te volgen zijn op internet. Het Britse Burberry is het eerste merk waarvan de show 3D rechtstreeks te bezichtigen zal zijn.

Op 23 februari wordt in het kader van de Fashion Week de Burberry 3D-show live uitgezonden. Deze zal vervolgens te zien zijn bij gesloten evenementen in New York, Parijs, Tokio en Los Angeles.

Burberry spreekt zelf uiteraard met lovende woorden over de gebeurtenis. "We zijn erg enthousiast dat we mogen aankondigen dat we de eerste wereldwijde fashion show hosten. De 3D-technologie biedt ons wereldwijde publiek de kans om de kleuren en stoffen te zien, de muziek te horen en deel uit te maken van het moment dat alles eindelijk samen komt”, aldus Christopher Bailey, creatief directeur Burberry.

Omroep

Burberry zal in verband met de productie van de show samenwerken met omroeporganisatie Sky Television. Dit om gebruik te kunnen maken van haar innovatieve 3D-technologie. De show is tevens 2D online te bekijken voor het overige publiek op de Burberry website

Het merk Burberry is vanaf 1856 een feit en staat vooral bekend om haar befaamde ruitenprint en het klassieke trenchcoat model.