AMSTERDAM - Vogue's Grace Coddington werkt met R.J. Cutler, de regisseur van The September Issue, aan een nieuwe film. De rolprent zal draaien om Coddingtons boek Catwalk Cats.

De twee meldden dit maandag in een interview met New York Magazine.

De succesvolle film The September Issue, die aanvankelijk bedoeld was om het imago van hoofdredactrice Anna Wintour op te krikken, maakte dat juist Grace Coddington erg populair werd. Met dit nieuwe project is de filmcarrière van Coddington dus nog niet over, hoewel ze in Catwalk Cats niet te zien zal zijn.

Kattenfamilie

Cutler: "Catwalk Cats zal een geanimeerde film worden over Grace Coddingtons kattenfamilie.” Op de vraag of Coddington de voice-over op zich neemt antwoordde hij: “We zullen zien of dat gebeurt, maar dat is niet het plan.”

Ondertussen stort Cutler zich op het uitkomen van The September Issue-dvd, welke 90 minuten aan exclusief materiaal bevat van een totaal van 320 uur beeldmateriaal. Hierin zullen onder andere Coddintons katten te zien zijn en Anna Wintour en haar dochter die zich niet bewust van de camera waren.

Digitale revolutie

Het creatieve brein achter de editorials en modeshoots in de Amerikaanse stijlbijbel heeft behalve de nieuwe film ook nog iets anders aan haar hoofd. Zo heeft Coddington moeite de digitale revolutie die het tijdschrift doormaakt bij te benen.

“Ik ben echt bang, ik vraag me af of ik het bij kan houden,” vertelde Grace. “We hebben laatst vergaderd met onze uitgever Condé Nast over de titels die een online versie krijgen, en ik had zoiets van, ik wil er niks mee te maken hebben.”

Fashion Week

Daarnaast is Grace er niet blij mee dat Fashion Week verplaatst is van het Bryant Park naar het Lincoln Center. “Eerst was het zo dichtbij kantoor (op Times Squar, red.), dat ik het gemakkelijk kon lopen. Maar nu het evenement in het Lincoln Center wordt gehouden is het misschien iets te ver daarvoor.”

New Yorks bekendste roodharige wordt nu al verscheidene malen opgehouden door fans wanneer ze met de metro naar het kantoor reist. Iets waar de andere medewerkers van het tijdschrift ook rekening mee moeten houden, nu ze sinds vorige maand verplicht zijn tot het nemen van de ondergrondse van en naar het kantoor op Times Square.