AMSTERDAM - Volgens Nathalie Rykiel, de dochter van de Franse ontwerpster Sonia Rykiel, is de samenwerking met H&M mede ontstaan door het kopieergedrag van de keten.

Na de 'Sonia Rykiel pour H&M'-lingeriecollectie staat nu de knitwearcollectie op stapel. Voor Nylon Magazine aanleiding om Nathalie Rykiel, dochter van Sonia en nauw betrokken bij het bedrijf, aan de tand te voelen over de nieuwe lijn. 

Wat met name opviel was de opmerking die de Française maakte over het ontstaan van de samenwerking. Ze vertelt onder meer dat ze erg vaak gelijkenissen zag tussen de ontwerpen van H&M en die van haar en haar moeder.

Volgens Nathalie kopieerde H&M de ontwerpen zo vaak dat ze uiteindelijk maar een samenwerking met de Zweedse keten heeft voorgesteld. Op die manier kan H&M haar klanten tenminste een echte Rykiel geven, aldus Nathalie. 

Rykiel strepen

De nieuwe knitwearcollectie heeft de herkenbare Rykiel-strepen, felle kleuren, het trompe l'oiel effect en natuurlijk de breisels zelf. De collectie werd donderdag 4 februari gelanceerd in New York en niemand minder dan topmodel Chanel Iman maakte haar dj-debuut tijdens het lanceringfeest.