AMSTERDAM – Terwijl vrouwen vooral in katzwijm vallen dankzij zijn sexy glimlach of een goed gevoel voor humor, zoeken mannen liever naar aardsere zaken zoals een goed figuur of mooie borsten.

Dat kwam naar voren uit een rondvraag waaraan 4000 volwassenen hebben deelgenomen en waarover de Britse Metro zondag bericht.

"We wilden eens ophelderen wat nu echt onweerstaanbaar gevonden wordt door de andere sekse,” zegt een woordvoerder van Butterkist, de initiatiefnemer van het onderzoek.

“En het bleek een combinatie van zowel fysieke als mentale zaken die, zo nu en dan, als een puzzel in elkaar vallen en dan de knieën doen bibberen.”

Oogcontact

Naast een sexy glimlach en humor bleken vrouwen vooral gevoelig voor aanhoudend oogcontact, gulheid en stoere mannenarmen. Ook intelligentie, tederheid en passie tussen de lakens vallen in de smaak.

Mannen zwichten het snelst voor goede fysieke kenmerken, maar gaven daarnaast aan waarde te hechten aan betrouwbaarheid en het vermogen van vrouwen om te lachen om zichzelf én om hem. Sexy lingerie, lange benen en een prettige lichaamsgeur werken daarbij eveneens niet tegen.

Zeldzaam

Uit de rondvraag bleek tot slot dat men geregeld iemand tegen het lijf loopt die aantrekkelijk gevonden wordt (ongeveer tweemaal daags), maar dat een onweerstaanbaar persoon ontmoeten een zeldzaamheid is. Ondervraagden gaven aan dat dit gemiddeld genomen slechts twee keer in het leven voorkomt.

“Wat we allemaal kunnen leren van de onderzoeksresultaten is dat mensen de kans moeten grijpen als ze iemand tegenkomen die ze onweerstaanbaar vinden”, aldus de zegsman van Butterkist. “Dat blijkt zelden voor te komen.”

De volledige lijst.