AMSTERDAM - Beautyingrediënten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediënten uitgebreid tegen het licht. Deze week: Skinasensyl.  

De artikelen op Cosmopinie zijn in februari toegespitst op de (zeer) gevoelige huid. Om maar eens te beginnen met een interessant ingrediënt dat niet alleen mild zou zijn voor de huid, maar de overgevoeligheidssymptomen ook effectief zou aanpakken: Skinasensyl(™).

Skinasensyl is 'ontworpen' door een Frans bedrijf dat zich specialiseert in cosmetische ingrediënten. Het is een zogenaamd cosmeceutisch ingrediënt, wat wil zeggen dat het door de fabrikant wordt aangeprezen als een ingrediënt dat qua effectiviteit verder gaat dan 'gewone' cosmetica.

Je zult het dan ook tegen komen in luxe saloncosmetica en niet in eenvoudigere drogisterij crèmes.

Tetrapeptide

Skinasensyl, een pure tetrapeptide, is er volgens de fabrikant toe in staat om de reactiviteit van zenuwen op externe prikkels te reduceren. Ook zorgt het ingrediënt ervoor dat er minder neuro-mediators zoals calcitonine worden afgegeven, welke gerelateerd zijn aan het krijgen van pijn.

Een scheikundig (en voor velen abracadabra) verhaal dat er op neer komt dat de huid dankzij deze peptide minder negatieve prikkels waarneemt en daar ook minder heftig op reageert. Zie het als een pijnstiller voor de huid.

Heftig

Dit resulteert in een hogere tolerantie van de huid: de huid zal minder snel geïrriteerd zijn en minder heftig reageren op externe prikkels. Ideaal dus voor de huid die overmatig reageert op weersinvloeden, of voor een huid die pijnlijk aanvoelt na een intensieve cosmetische behandeling, zoals microdermabrasie.

Skinasensyl is beschikbaar in twee verschillende versies: LS 9749 is een kleurloze vloeistof, waarbij de werkzame tetrapeptide is vermengd met water, glycerine en coco-glucoside, terwijl PW LS 9852 een wit poeder is, omdat de tetrapeptide hier is vermengd met de zoetstof Mannitol en een natriumzout van citrnoenzuur.