AMSTERDAM - Het ziet ernaar uit dat modehuis Emanuel Ungaro haar boetiek op Madison Avenue in New York gaat sluiten. Wanneer dit gebeurt is daarmee het laatste verkooppunt van het modehuis in de Verenigde Staten van de baan.

Winkelketen Neiman Marcus had all besloten de lentecollectie van Ungaro niet langer in zijn twee winkels in Los Angeles te verkopen.

Maandagochtend werd een vaste klant van de boetiek in New York met het slechte nieuws verrast door één van de medewerkers die haar uitnodigde voor een bezoek aan de boetiek, aldus The Awl vrijdag. De klant vond op haar voicemail het volgende bericht van een medewerker: “Het spijt me om dit te zeggen maar, ehm, op 27 februari zal onze winkel sluiten, dus ik wilde je uitnodigen voor een opheffingsuitverkoop.”

Of de laatste Amerikaanse winkel van het merk dus daadwerkelijk opgedoekt wordt, zal dus nog wel moeten blijken.

Lindsay Lohan

Boze tongen beweren dat actrice Lindsay Lohan de indirecte oorzaak is van de teruglopende verkoopcijfers bij Ungaro. De actrice, die oorspronkelijk werd aangenomen als artistiek adviseur, ontwierp volgens critici een teleurstellende collectie.

Neiman Marcus, en de populaire webshop Net-à-Porter, besloten om die reden de lente/zomercollectie van Ungaro dan ook niet meer te verkopen.

Volgens Emanuel Ungaro zelf, die in 2005 zijn succesvolle gelijknamige label verkocht, zuigt Lindsay de ziel uit het eens zo stijlvolle modehuis. De actrice zelf lijkt behalve het ontwerpen niet veel met het modehuis te maken willen hebben. Zo verscheen ze op een afterparty van de Grammy Awards afgelopen zondag in een jurk van Alexander Wang.