AMSTERDAM – Het Londense bedrijf Seymour Powell toont zich solidair met de rijke, maar gestresste medemens. Het ontwerpbureau ontwikkelde speciaal voor hen een nieuwe manier van reizen: luxueus cruisen door de lucht.

Het moet de tegenhanger worden van de vaak overvolle vliegtuigen, die de overprikkelde mens in de regel weinig goed doen.

Het luchtschip biedt dan ook ruimte en rust, hoewel van dat laatste wellicht iets te veel: een normaal vliegtuig doet er van Londen naar New York namelijk zeven uur over, de zogenaamde Aircruise maar liefst anderhalve dag. De bedenkers van het concept hopen echter dat ‘traag het nieuwe snel wordt’, aldus Knack vrijdag.

Luxeoord

Het luchtcruiseschip heeft de vorm van een diamant en biedt plaats aan maximaal 100 passagiers. Van binnen is het een waar luxeoord: dankzij hoogglans interieur, verschillende loungehoekjes met comfortabele zitmeubels, bars en natuurlijk het oneindige uitzicht (door ramen en vloeren).

Normaliter houdt de veredelde zeppelin een hoogte van 3600 meter aan (bij een snelheid van 140 kilometer per uur), maar indien speciale bezienswaardigheden naderen kan er gedaald worden tot enkele meters boven de grond.

Milieu

Reizigers die kiezen voor het luchtcruiseschip mogen dan een stuk langer onderweg zijn dan per vliegtuig het geval zou zijn, de trip zal dankzij geluidsdichte wanden wel in alle stilte plaatsvinden. Bovendien is de Aircruise volgens de makers erg milieuvriendelijk.

Het kostenplaatje is nog in nevelen gehuld.

Foto's.