AMSTERDAM – In een wereldje dat draait om status en hiërarchie, zoals dat in de modebranche het geval is, is voorzichtigheid geboden. Iets waar een werknemer van Ralph Lauren blijkbaar nog weinig kaas van gegeten heeft.

De betreffende stagiair, die werkzaam was op de PR-afdeling van het modebedrijf, heeft namelijk een stevige faux pas gemaakt tijdens het verzenden van uitnodigingen voor de Ralph Lauren herfst/winter 2010 modeshow.

Degenen die hadden aangegeven bij het evenement aanwezig te willen zijn, maar daarvoor niet in aanmerking kwamen, kregen allen een afwijzing. “Dank u voor uw interesse voor de Ralph Lauren catwalkshow”, stond er in het bericht te lezen. “Helaas zitten we vol en kunnen we uw verzoek niet honoreren. We kijken er echter naar uit in de toekomst zaken met u te doen.”

Onoplettend

De onoplettende stagiair kreeg de taak de massamail te verzenden, maar vergat deze te blinderen, aldus de New York Post vrijdag. Op deze manier konden de ruim 100 ontvangers precies zien wie Ralph Lauren niet bij zijn show wilde hebben.

Onder meer journalisten van Reuters en Fox News, en afgevaardigden van het welbekende warenhuis Macy’s, werden zo in alle openheid afgewezen en zagen hun e-mailadressen publiek bezit worden. Om wie het precies gaat wilde de Amerikaanse krant niet zeggen. Woordvoerders van het kledingmerk wilden überhaupt niet reageren.