AMSTERDAM – It-girls zijn jonge, vaak knappe vrouwen die zonder noemenswaardige reden veel media-aandacht genereren en een zesde zintuig hebben voor trends. Na Pixie Lott, Agyness Deyn en Georgia May Jagger is er een nieuwe ‘it-girl’ opgestaan: Martin Cohn.

Het is voor het eerst dat een man de titel it-girl meekrijgt, maar heel vreemd is dat eigenlijk niet: Cohn is peroxide-blond, heeft een roomblanke huid en volle lippen, en heeft daarmee alles weg van een meisje.

Zijn androgyne uiterlijk, één van de redenen voor zijn populariteit, lijkt vooral de modewereld aan te spreken: Martin Cohn wordt geregeld ingehuurd als model en loopt shows voor zowel mannen- als vrouwencollecties, aldus Grazia donderdag.

Afgelopen Fashion Week in New York werd hij onder meer, in een paillettenjurk en met hakken en nepborsten, gezien bij Elise Overland op de catwalk.

Satorialist

De nieuwe status van it-girl heeft Cohn met name te danken aan modeblogger en –fotograaf The Sartorialist en vergelijkbare adepten zoals Garance Dore. Zij zetten hem, en met name de kleding die hij draagt, zo vaak op de foto dat het model inmiddels is uitgegroeid tot stijlvoorbeeld en één van de populairste feestbeesten van het New Yorkse nachtleven.

Eén van de kenmerken van een it-girl is dat ze in de regel niet zoveel doet en daar kan ook Cohn zich wel in vinden. Hij geeft althans ruiterlijk toe dat hij, naast enkele catwalkshows en evenzoveel fotoshoots voor de Italiaanse Vogue, eigenlijk nog niet heel veel gepresteerd heeft. Als het aan hem ligt gaat dat echter nog wel komen: Cohn droomt van een carrière als acteur.