AMSTERDAM - Recent onderzoek in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat haarverlies voor velen een groot probleem is. Bijna de helft (45 procent) van de mensen met dit euvel geeft aan  dunner wordend haar te willen verbergen.

Meer dan de helft van alle ondervraagden (57 procent) geeft toe zich niet fysiek aangetrokken te voelen tot mensen met dunner wordend haar.

De online enquête, ingevuld door 1001 Amerikanen, toonde tevens aan dat 40 procent van de getrouwde stellen, liever heeft dat hun echtgenoot te dik, dan kaal is.

Stress

Johnson & Johnson-dochter McNeil PPC Inc., initiatiefnemer van het onderzoek dat werd uitgevoerd door Wakefield Research, informeerde tevens naar wat men denkt dat de oorzaak is van haaruitval. Vijfenzeventig procent noemt, overigens ten onrechte, stress als belangrijke oorzaak, terwijl 35 procent zegt dat regelmatig een hoed dragen dunner haar geeft.

Vierentwintig procent geeft de schuld aan over-styling van het haar.

Erfelijkheid

Volgens Dr. Robert Leonard, oprichter en hoofd chirurgie van de Leonard Hair Transplant Associates, is 95 procent van al het haarverlies toe te schrijven aan erfelijkheid.

“Mannen kunnen hier al mee te maken krijgen in hun late tienerjaren of als jonge twintiger. Vrouwen meestal op latere leeftijd; veertig procent van vrouwen rond de 40 jaar ervaart al een zekere mate van dunner wordend haar,” aldus dokter Leonard.