AMSTERDAM - De kapsels tijdens de Fashion Weeks lijken niet te lijden onder de crisistijd. Haarstylisten hebben althans erg hun best gedaan om de meest opvallende, aparte en kunstzinnige looks te creëren.

Zo waren bij de couture 2010 show van Chanel enorme pruiken die de aandacht trokken: harten van haar met daarop een strik en gekleurde plukjes in de pony. Ook de haarstylisten bij de show van Alexander McQueen pakte buitenaards uit met alien-achtige kapsels, ingevlochten op de hoofdhuid.

Bij de show van Comme des Garçons was vooral veel kleur te zien. Rood, oranje, groen, paars en roze pruiken die een sprookjeseffect hadden kwamen voorbij. Met enorme bollen hoedjes in het haar liepen de modellen over de catwalk.

Palmboom

Het label Hausach tilde de klassieke rol, voor op het hoofd, naar een hoger en opvallender plan en Ali Charisma gaf modellen een palmboom op het hoofd mee.

Jean Paul Gaultier toverde zijn gehele lente/zomer 2010 couturecollectie om in een Mexiaans feestje en de kapsels werden daarbij zeker niet vergeten. Vooral de architectonische vormen in het vele vlechtwerk, sprongen daarbij in het oog.

Palmboom

Het label Hausach tilde de klassieke rol, voor op het hoofd, voor de gelegenheid naar een hoger en opvallender plan en Ali Charisma gaf modellen een palmboom op het hoofd mee.

Bij de mannen viel vooral Vivienne Westwood op, omdat zij ervoor koos haar modellen een zwerverlook te geven. De hippe straatbewoners paradeerden vervolgens met slordig, wit gepoederd haar over de catwalk omdat dit de illusie van ochtenddauw zou wekken. 

Treurwilg

Ook in Rome waren de kapsels kunstwerken, zoals bij de show van Lorenzo Riva. Verschillende bijzonder opvallende looks kwamen voorbij, zoals een kruising tussen een treurwilg en een vogelnest. Of een soort centimeters hoge plantenpot die bovenop het hoofd van het model bevestigd was.

Waarschijnlijk wilde de haarstylist geometrische vormen aanbrengen die mooi in evenwicht zijn met de kleding. Lady Gaga kan haar geluk vast niet op met deze trend-to-be.

Opvallende kapsels