AMSTERDAM - Jean Paul Gaultier is al modeontwerper sinds midden jaren ‘70 en heeft zich sindsdien schuldig gemaakt aan behoorlijk wat eigenzinnigheden. In een opvallend interview vertelt hij dit keer over zijn korset, bedoeld voor katten.

Gaultier heeft al veel veranderingen in de branche meegemaakt, maar blijft ondanks alle commotie nuchter. In het interview met de Telegraph vertelt hij: "Toen ik begon in Hollywood kwamen sterren om jurken te passen. Nu verwachten ze dat ze alles krijgen. Ik hoor zelfs dat sommige ontwerpers betalen om sterren hun kleding te laten dragen. Het is hopeloos."

Maar deze sterren vergeten dat de mens niet de enige soort is die ontwerpers kunnen 'gebruiken' om aan te kleden. Hoewel de populariteit van gorilla’s op dit vlak stijgt, zijn ook katten zeker een optie voor ontwerpers: Miu Miu, United Bamboo en Azzaro gingen al voor en ontworpen gehele collecties voor de beesten.

Borsten

Gaultier vertelt ook over zijn eigen kattenontwerp, een korset. Helaas bleek dat idee niet al te levensvatbaar. "Weet je dat katten geen korsetten kunnen dragen? Heb je ooit geprobeerd om iets om de middel van een kat te binden? Daar kunnen katten niet tegen. Ik heb het geprobeerd.”

Gaultier begon met het ontwerpen van korsetten als kleine jongen. "Ik was een eenzaam kind," zegt hij. "Ik werd aan mijn lot overgelaten. Op een dag besloot ik voor mijn teddy, die verlaten en lelijk keek, een korset te maken. Waar zag je nou korsetten? Mijn grootmoeder droeg ze soms en ik vond ze geweldig."

Madonna

Op de vraag of hij Madonna nog wel eens ziet, de persoon die hem wereldwijde bekendheid gaf, met haar puntige borsten-korset zegt hij: "Ja ik zie haar nog wel, maar ik zie Kylie meer, ik ben gek op Kylie."

Op de vraag of Kylie een kat heeft, schiet Gaultier in de lach en zegt: "Dat weet ik niet. Maar het wordt mijn nieuwe collectie, katten en korsetten."