AMSTERDAM - Eén van de trends voor aankomende zomer is lingerie die gedragen wordt als (boven)kleding. Deze trend is echter ook nu al merkbaar omdat het zou zorgen voor een stijgende verkoop van zogenoemde ‘nipple covers’.

De beha of andere lingerie boven de kleding dragen is een grote zomertrend. Bij verschillende ontwerpers zoals Christian Dior, Marc Jacobs en Pucci gingen er beha’s, korsetjes en negligés de catwalk over tijdens de zomer 2010-shows.

Ook verschillende sterren als Rihanna, Chloë Sevigny en Lady Gaga zijn de afgelopen tijd met hun bh, jarretels of onderbroek in het openbaar gezien, aldus de Daily Mail dinsdag. 

"Onze klanten geven tegenwoordig zo'n 250 pond uit aan bijvoorbeeld een bodystocking en die gaan ze echt niet onder hun kleren dragen", bevestigt hoofd lingerie-inkoop van warenhuis Selfridges, Helen Attwood.

Selfridges

Dat de catwalktrend zich nu echt heeft verplaatst naar de straat blijkt uit het bericht dat het warenhuis naar buiten bracht. De huidskleurige tepelplakkers die het warenhuis verkoopt zouden de afgelopen tijd niet aan te slepen zijn. Naar eigen zeggen steeg de verkoop van de plakkers met maar liefst zo'n 20 procent.