AMSTERDAM - Mannen doen er goed aan een studie te maken van de sieradensmaak van hun partner. Ruim de helft van de vrouwen blijkt het namelijk erg belangrijk te vinden dat haar echtgenoot of vriend weet waar ze van houdt.

Toch gaan mannen nog regelmatig de fout in bij de keuze van een sieraad, zo bleek uit onderzoek van Styletoday. Bijna een kwart (23 procent) van de ondervraagde vrouwen geeft aan ooit een sieraad te hebben gekregen dat niet haar smaak was. Sieraden die niet in de smaak vallen worden goed opgeborgen en nooit gedragen, aldus 53 procent van de ondervraagden.

Bijna de helft van de 2000 deelnemende vrouwen (44 procent) zal er niet eerlijk voor uitkomen dat het desbetreffende cadeau niet in de smaak valt. Er zijn ook maar weinig vrouwen die zich over hun teleurstelling heen kunnen zetten en het sieraad toch met tegenzin dragen (13 procent).

Succesrecept

De allerbelangrijkste voorwaarde voor een succesvolle juwelengift is dat het sieraad bij haar stijl past, van goede kwaliteit is en uniek is. Als vrouwen gevraagd worden naar hun droomsieraad is een speciaal voor haar op maat ontworpen stuk het meest gewilde item (52 procent). De ring met diamanten is een opvallende tweede, het dure horloge staat op drie. 

Het soort sieraad dat vrouwen het liefst ontvangen is met stip op één een ring (53 procent). Hierna volgt de armband (17 procent), het horloge (13 procent) en het collier (11 procent).