AMSTERDAM - Op de laatste avond van de Amsterdamse modeweek showde jeansmerk Replay zijn nieuwe wintercollectie. Wederom een show met een hoog showbizzgehalte, waarbij alle paradepaardjes van stal werden gehaald.

Bij commerciële shows als die van Replay draait het in de eerste plaats vaak niet om de kleding zelf. Nergens zaten deze week zoveel bekende Nederlanders front-row als bij Replay. Nikki Plessen, Estelle Gullit, Ans Markus, Danie Bles, Beertje van Beers, Renate Verbaan,Winston Gerschtanowitz en Sacha Visser waren allemaal van de partij.

De grootste mediatrekker was echter niet de bekende front-row, maar het Braziliaanse supermodel dat de show opende en sloot. Ana Beatriz Barros is het nieuwe gezicht van Replay en was speciaal voor de show naar Amsterdam gevlogen. De mooie Ana Beatriz is vooral bekend van haar jaarlijkse optreden in de populaire Victoria’s Secret lingerieshow.

Ruig Seattle

Inspiratie voor de collectie is de Amerikaanse stad Seattle, waar Nirvana’s zanger Kurt Cobain vandaan komt. Door te experimenteren met niet voor de hand liggende combinaties is de kleding bruisend en kosmopolitisch.

Dit was terug te zien in jasjes van klassieke jeansstof gecombineerd met nylon en camouflageprints met ruiten. De wassingen van de jeans zijn donker en intens deze winter met een sterke vintage en rock’n roll uitstraling.

Details als kettingen aan de zakken, metalen studs, veters en leer werden in overvloed gebruikt op over-de-knie laarzen, leggings, spijkerjasjes en korte, sexy jurkjes.

Mannen 

De collectie voor mannen stond is het teken van strak versus oversized. Strakke shirtjes en smalle broeken werden gecombineerd met warme gebreide wollen vesten en ruime jassen.

De stoffen en de kleuren waren geïnspireerd op een ruig berglandschap. Vaal katoen en gewassen leer in de kleuren groen, grafiet grijs en wit werden gecombineerd met Noorse prints. Ook binnen de mannencollectie kwamen spijkerjassen en –blouses meerdere malen voorbij.

Replay AIFW 2010