AMSTERDAM – Het televisieprogramma Holland’s Next Topmodel mag zichzelf graag een springplank voor modellentalent noemen en Patricia van der Vliet lijkt uit te groeien tot een schoolvoorbeeld hiervan. De Nederlandse blondine prijkt deze maand in de Britse Vogue.

Patricia van der Vliet was één van de deelnemers van het vierde seizoen van het populaire modellenprogramma. Zij moest uiteindelijk het onderspit delven mede omdat zij vlak voor de finale te maken kreeg met de ziekte van Crohn. Al redelijk snel bleek echter dat dit geen rol hoefde te spelen in haar carrière.

Tijdens de modeweek in New York afgelopen september, ruim een jaar na haar deelname aan de show, werd namelijk al duidelijk hoe populair de Zaanse schone is: ze opende onder meer het defilé van BCBG Max Azria (een show openen geldt als eer in modellenland) en paradeerde dat seizoen over verschillende andere catwalks.

Begin deze maand werd bovendien bekend dat Patricia één van de drie geluksvogeltjes is die de nieuwe campagne mocht doen voor Balenciaga, hét merk van dit moment.

Westelijke hoek

Het volgende succesverhaal van dit aanstormende Nederlandse topmodel komt uit westelijke hoek. Van der Vliet is deze maand namelijk te zien in een shoot voor de Britse Vogue.

Door niemand minder dan topfotograaf Mario Testino is zij hiervoor vastgelegd in, volgens Models.com, de meest vrouwelijke lentestukken. De shoot draait om lieflijkheid en luchtigheid en dat is volgens het Amerikaanse medium op Patricia’s lijf geschreven.

De foto’s.