AMSTERDAM - De term 'kaaskop' kan meer eer aangedaan worden, door het zuivelproduct niet alleen geregeld te eten, maar er zo nu en dan ook het hoofd mee in te smeren. Bijkomend voordeel: de huid wordt er mooier van.

Dat meldt de Britse Marie Claire zondag. Met name de korrelige Cheshire kaas zou de huid bijzonder goed doen en rimpels helpen verminderen.

De kaassoort kan hiervoor het beste aangelengd worden met slagroom, waardoor een stevige pasta ontstaat die zich goed leent voor een masker. Eenmaal aangebracht op het gezicht zou het de droogte van de huid binnen een kwartier aanpakken.

Bovendien wordt melk vaker in schoonheidsproducten gebruikt, omdat het van nature het vermogen heeft dode huidcellen te verwijderen.

Banaan

Andere producten die in de keuken gevonden kunnen worden en die schoonheidsbevorderende eigenschappen hebben zijn banaan en honing, die eveneens als masker gebruikt kunnen worden. Honing mengen met water zou prima dienstdoen als haarverzorger. Avocado, waarvan al langer gezegd wordt dat het schoonheid van binnenuit stimuleert, zou in combinatie met honing eveneens een gunstig effect hebben op de kwaliteit van de huid.