AMSTERDAM - Quoc Thang showde tijdens AIFW zijn tweede collectie. De Nederlandse ontwerper, wiens oorsprong in Maleisië ligt, liet zich voor zijn collectie ‘Ieder Einder 2’ wederom inspireren door de weerbestendige werkkleding van negentiende-eeuwse zeemanslieden.

Op de klanken van rollende golven in de branding waren er gebreide broeken, tunieken, vesten en overjassen in zware stoffen als wol te zien. Deze tweede collectie herenmode was uitgevoerd in sober nachtblauw en veel grijze tinten.

Opmerkelijk was een outfit waaraan lange blonde lokken vanaf de schouder naar beneden zwierden, alsof de zeeman zijn geliefde meenam naar zee.

Stevig schoeisel

Schoenenmerk Timberland voorzag ook deze collectie weer van stevig schoeisel, waarvan de ontwerper zelf ook een paar heeft gecustomized. Er staat al een vervolg van de samenwerking in de planning maar wanneer dat gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Quoc Thang studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en heeft aan verschillende projecten in Parijs en Berlijn gewerkt. Behalve ontwerper is Thang ook beeldend kunstenaar.

Tijdens zijn shows ontwerpt hij zowel de kleding als de sfeer, zowel de muziek als de geur dragen bij aan de sfeer en het verhaal van de collectie.

Quoc Thang AIFW 2010