AMSTERDAM - Nepparfums zijn een groot probleem voor de cosmetica-industrie, maar ook voor de consument. De namaakparfums gaan naast georganiseerde misdaad namelijk eveneens gepaard met duistere ingrediënten.

Uit onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Harper's Bazaar blijkt dat in de verschillende nagemaakt parfums ingrediënten zitten die zeer slecht voor de gezondheid zijn. In de parfums zit urine (wat vaak gebruikt wordt om het parfum een kleur te geven), schadelijke bacteriën en antivries.

Dat soort bestanddelen kan zorgen voor ernstige huidirritaties, aldus het magazine.

Kwaliteitscontrole

Patrick Bamburak, Directeur Dior Parfums in Noord-Amerika vertelt aan de Huffington Post: “Parfums worden geabsorbeerd door het lichaam, het is een type product dat door de huid wordt opgenomen in het lichaam. Namaakparfums gaan niet door dezelfde kwaliteitscontrole en testen heen als echte parfum. Ook wordt er geen onderzoek gedaan voordat het nepparfum op de markt komt.”

Volgens Bamburak voelt het gebruiken van een nepparfum ook totaal anders dan bij een echt parfum. En nepparfum is meer geconcentreerd, heeft een duidelijkere alcoholgeur en de parfumgeur blijft veel minder lang hangen.