AMSTERDAM - Lingerieontwerpster Marlies Dekkers mag deze week als enige Nederlandse haar collecties presenteren tijdens de Grammy Style Studio, dé plek waar onder meer genomineerden ideeën opdoen voor hun Grammy-outfit. Marlies houdt exclusief voor NU vanuit Hollywood een dagboek bij.

Woensdag 27 januari, eerste dag Grammy Style Studio: 

“Op woensdagochtend 27 januari arriveer ik bij de Grammy Style Studio. Het is spannend en een eer om als exclusief lingeriemerk, en dan ook nog Nederlands, hier aanwezig te kunnen zijn. Gelukkig schijnt inmiddels de zon en straalt Hollywood als nooit tevoren. Eenmaal binnengekomen is iedereen nog druk bezig met de laatste voorbereidingen, voordat de drukte losbarst. Ik ontvang een vol schema, er staan met name veel stylisten en pers ingepland voor deze eerste dag. Dit is spannend, want uiteindelijk zijn de stylisten de sleutel tot succes. Zij zijn immers degene die je merk bij de topartiesten onder de aandacht moeten brengen.

Na een aantal goede ontmoetingen komt zangeres Colbie Collait binnen. Colbie is op het moment erg populair in Amerika, dit is dan ook direct merkbaar want de hele studio is in rep en roer. Na een leuk gesprek kiezen we samen een mooie set voor haar uit. Er wordt ondertussen gefluisterd over de aankomst van Katy Perry, maar uiteindelijk blijkt dit vals alarm. Door een uitloop van haar repetities verschuift haar afspraak naar morgen.

Een aantal leden van de Black Eyed Peas komt laat in de middag binnen. Het is leuk ze weer even te zien. De TMF awards en de samenwerking voor de videoclip: ‘I gotta feeling’ is immers nog niet zo lang geleden. Aan het einde van de dag hoor ik spannend nieuws; morgen worden er 5 jurken uit de studio gekozen voor Keri Hilson (zij is zeer bekend in de USA, in Nederland heeft zij nu een hit met Kanye West en Ne-Yo, deze single heet 'Knock you down'). Eén van onze jurken is uitverkoren voor haar rode loper moment! Ik ben benieuwd hoe dit afloopt. Met een goed gevoel verlaat ik om 19.00 uur de Studio. De eerste dag is succesvol verlopen.”

Morgen meer,

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers in Hollywood