AMSTERDAM - In aanloop naar de uitreiking van de Grammy's presenteert de Nederlandse ontwerpster Marlies Dekkers haar nieuwste creaties aan de sterren.

Eén van de jurken die ze speciaal voor de belangrijke muziekprijzen ontwierp, is zondag mogelijk te zien op de rode loper. "Ik zit er nu heel dichtbij", zegt ze vrijdag tegen Spits.

De Rotterdamse ontwerpster is dit jaar een van de uitverkorenen voor de Grammy Style Studio, dé plek waar alle presentatoren, artiesten en genomineerden ideeën opdoen voor hun Grammy-outfit.

Sheryl Crow

Dekkers heeft al heel wat ideeën aangeleverd voor grote namen. "Sheryl Crow, Seal, Heidi Klum, Drew Barrymore, Britney Spears en Christina Aguilera", somt ze op. "Colbie Callet en de Black Eyed Peas waren er zelf ook. Superfan Katy Perry zou komen, de styliste van Beyoncé gaat ook nog komen."

R&B-zangeres Keri Hilson heeft vijf jurken gekozen. Eén van de robes is van de hand van Dekkers. "Ik weet niet welke er op de rode loper wordt gedragen, maar ik zit er nu heel dichtbij."

In welke creaties de sterren zondag naar de uitreiking van de Grammy Awards komen, blijft tot op het laatste moment geheim. "Als de celebs op de laatste seconde nog iets willen wisselen, dan wordt er gewisseld. Pas als je ze over de rode loper ziet lopen, is het echt."

Lees ook het dagboek dat Marlies exclusief voor NU bijhoudt vanuit Hollywood.