AMSTERDAM - Model, presentatrice en talkshowhost Tyra Banks gaat op zoek naar ‘s werelds eerste plus-size tienermodel. Tyra kondigde dit op haar website aan.

De wedstrijd, ‘Tyra’s Fiercely Real Teen Model Search’, is bedoeld voor alle meiden tussen de 13 en 19 jaar oud, met confectiemaat 40 t/m 48.

“Het voelde altijd als mijn persoonlijke missie om het perspectief van mode te veranderen. Door onder meer America’s Next Top Model, True Beauty en The Tyra Show daagde ik de mode-industrie uit tot kiezen voor ontraditionele schoonheid. Schoonheid zit zowel van binnen als aan de buitenkant,” aldus Tyra.

Schoonheid

Er ligt in de mode-industrie nog steeds een negatief oordeel over grote maten modellen, ondanks de veranderingen die momenteel gaande zijn. Tyra wil met haar show vooral bereiken dat jonge meisjes beseffen dat grote maten juist staan voor schoonheid en gezondheid, en dat het normaal is voor de gemiddelde Amerikaanse vrouw.

Door het negatieve oordeel over hun grote maat weg te halen, hoopt Tyra de tieners te laten zien dat ze allemaal mooi zijn op hun eigen manier, aldus Style Popcrunch.

Shoots

Net als bij Tyra’s reguliere zoektochten naar modellen krijgt de winnaar een modellencontract voor een jaar. Ook zal zij te zien zijn in shoots voor twee vooraanstaande (mode)bladen.