AMSTERDAM - Jimmy Choo, de iconische schoenenontwerper, wordt vereerd door rijke en aantrekkelijke vrouwen over de hele wereld, maar als hij alleen thuis is draagt hij het liefst gratis slippers/sloffen die luchtvaartmaatschappijen als cadeautje geven.

Choo vertelde verrassend genoeg zijn ‘geheimpje’ in een interview met de

Buckinghamshire Advertiser

. Ook had hij kritiek op mannen die weigeren om langzaam te lopen wanneer hun vrouwen hoge hakken dragen, en dat hij als vrij kleine man drie centimeter platform schoenen draagt naar clubs.

In het interview wordt hem gevraagd waar Choo zijn eigen schoenen vandaan haalt. "Ik ontwerp ze zelf en mijn neef maakt ze voor me in Londen." Thuis draagt hij het liefst vliegtuig slippers: "Ik reis altijd met Malaysian Airlines, ik heb een Platinum kaart en met eerste klas reizen krijg je altijd comfortabele slippers, die neem ik mee naar huis", aldus Choo.

Hakken  

Op de vraag of hij zelf hoge hakken draagt vertelt Jimmy Choo: "Ik draag hoge hakken als ik uitga in een hippe club, Engelse mensen zijn allemaal langer dan ik ben."

Van enige twijfel is wel sprake wanneer de ontwerper moet kiezen tussen comfortabele of mooie schoenen. "Allereerst moeten je voeten comfortabel aanvoelen in de schoenen, maar mooie schoenen zijn ook heel belangrijk", vindt hij. "In de jaren ’70 waren schoenen niet zo belangrijk en werden ze niet eens gefotografeerd. Nu is dat anders en zijn schoenen en accessoires heel belangrijk.’’