AMSTERDAM – Slecht nieuws voor orthodontisten, die zouden de komende tijd zomaar met een leegloop in hun praktijk te maken kunnen krijgen. Een natuurlijk gebit zou namelijk de trend zijn.

Niet alleen zou men minder laten sleutelen aan de tanden om het natuurlijke gebit te behouden, men zou gedane ingrepen ook vaker ongedaan laten maken. Het populairste voorbeeld hiervan is volgens cosmetische tandarts Laura Torrado het spleetje tussen de tanden.

Tot de verbeelding sprekende bekendheden als Vanessa Paradis, Anna Paquin, Lauren Hutton en Lara Stone zouden het eerder zo gevreesde ‘fietsenrekje’ tot must-have gemaakt hebben, aldus Stylist.com donderdag.

Glimlach

“We zijn te ver gegaan met onze esthetiek”, zegt Torrado over het ontstaan van de trend. “Als je tanden te wit of te groot zijn, ziet het er onnatuurlijk uit. Mensen komen dan terug om hun glimlach weer natuurlijker te maken.”

Om diezelfde reden zou juist ook het spleetje nu zo gewild zijn. Deze ‘imperfectie’ zou bij uitstek een natuurlijke uitstraling geven en ook nog 's natuurlijk aanvoelen.