AMSTERDAM - Eind januari zal de jaarlijkse Amsterdam International Fashion Week (AIFW) weer van start gaan. Van 27 t/m 31 januari zullen onder meer Mada van Gaans, Claes Iversen, Individuals by AMFI en SuperTrash hun lente/zomer 2010 collecties laten zien.

Deze shows zijn alleen toegankelijk voor genodigden, daarom is er het Fashion Week Downtown-programma welke wel voor het publiek toegankelijk is. Amsterdam is zelfs de enige stad ter wereld met een openbaar programma tijdens de modeweek, weet FashionUnited.

Fashion Week Downtown wordt op zaterdag 23 januari officieel geopend in Maison de Bonneterie, alwaar 9 dagen lang de Fashion Week Designer Market gevestigd zal zijn. Verschillende ontwerpers die tijdens AIFW showen, verkopen in deze tijdelijke winkel in Maison de Bonneterie hun nieuwe lente/zomer collecties.

Samenwerking

Tijdens de opening zal ook het Frontrow magazine gelanceerd worden dat in samenwerking met Sanoma Uitgevers ontwikkeld is. Frontrow zal verspreid worden over de meer dan tachtig deelnemende locaties aan het Downtown-programma.

Het programma op de tachtig locaties door de hele stad bestaat uit onder andere een expositie over modejournaliste Aynouk Tan in fotografiemuseum Foam, een catwalk-optreden door jonge ontwerpers van de Royal Academy of Fine Arts uit Antwerpen in het Tropenmuseum en de collectiepresentatie van Catta Donkersloot in het Van Goghmuseum.

Maison Decartes zal verschillende modedocumentaires laten zien, waaronder: 'Karl Lagerfeld un roi seul', 'Sonia Rykiel l'intranquille' en 'Agnès de A à B.

Bekijk het hele programma hier.