AMSTERDAM- Karl Lagerfelds muzes Lara Stone en Baptiste Giabiconi zijn niet de sterren van de nieuwe Chanel-commercial die momenteel in New York wordt opgenomen. Een Franse acteur en een Canadees model hebben de plekken ingenomen.

Zij zijn geen vreemden van het merk, want zo was acteur Gaspard Ulliel al eerder te zien in de herfst/winter show in 2009. Het Canadese model Ingrid Schram is eerder gespot bij het, door Chanel gesponsorde, Winterbal in New York Botanical Gardens in 2008, aldus Chic Report dinsdag.

Karl Lagerfeld is nog niet gesignaleerd op de set van de door filmmaker Martin Scorsese geregisseerde commercial. Een interessante wending omdat Lagerfeld als creatief directeur van het merk vaak de touwtjes in handen heeft.

Ondergrondse

De opnames van de commercial vinden plaats op diverse locaties in New York waaronder de wijk Williamsburg in Brooklyn in een café genaamd ‘Moto’, en een aantal scènes zou in de ondergrondse van Manhattan gefilmd zijn.

De eigenaar van Moto heeft bevestigd dat Martin Scorsese en zijn crew het café hadden afgehuurd voor de opnames van de Chanel commercial.

Cult status

Chanel commercials hebben inmiddels een cult-status bereikt doordat deze in de regel door bekende regisseurs geproduceerd worden. Zo zijn Baz Luhrman- onder meer bekend van Moulin Rouge en Australia- en Jean-Pierre Jeunet- de maker van Amélie- Scorsese al voor geweest.