AMSTERDAM – Gênant ‘Bridget Jones-ondergoed’ of andere figuurcorrigerende onderkleding zijn niet meer noodzakelijk om gestroomlijnd voor de dag te komen. Kledinglabel George zegt er althans een zwart jurkje voor bedacht te hebben.

De ingebouwde figuurcorrectie, waarmee het kledingstuk is uitgerust en die bestaat uit verschillende panelen, moet zorgen voor slanker en strakker ogend figuur. Naast het jurkje is er ook een Tummy Tammer-rok met hoge taille verkrijgbaar.

Beiden zouden het middel bijna vijf centimeter slanker maken, aldus de Daily Mail dinsdag.

Lingerie

Hoewel het kledingstuk bedacht is om voortaan weer mooie lingerie te kunnen dragen, is het idee wel afgekeken van het figuurcorrigerende ondergoed. Zo is dezelfde stof gebruikt en is ook hier een elastisch korset ingebouwd dat heupen, buik en billen op de plek moet houden.

Bij de jurk loopt het korset zelfs door tot aan de borsten, zodat ook die ietwat gecorrigeerd worden.

Rondingen

"Vrouwen hoeven zich niet langer af te beulen in de sportschool om het perfecte figuur te bereiken”, zegt een manager van George, Fiona Lambert, erover.

Zij vindt dan ook dat vrouwen hun huidige figuur weliswaar optisch kunnen opleuken, maar niet dat ze dunner moeten zijn. "We moeten trots zijn op onze rondingen, niet proberen om van ze af te komen”, aldus Lambert.

Wanneer de items op de Nederlandse markt aangeboden zullen worden, is niet bekendgemaakt.