AMSTERDAM – Dubai mag dan in financiële moeilijkheden verwikkeld zijn, de vliegtuigmaatschappij van woestijnstad trekt zich daar vooralsnog weinig van aan. Emirates lanceerde onlangs namelijk het meest luxueuze passagiersvliegtuig ooit.

De vliegmaatschappij stond al bekend om haar luxe aan boord en haar overdadige service, maar het kan blijkbaar altijd gekker. De economy class van de A380 biedt al bovengemiddelde comfort, maar de echte weldaad is in de eerste klasse te vinden, aldus het AD dinsdag.

Het gevoel van weelde begint al voor de reiziger überhaupt aan boord is gegaan: er zijn crewleden aangesteld die, enkel voor de handbagage, met de passagiers meelopen tot aan hun stoel. Eenmaal in het vliegtuig helpt de chaperon natuurlijk met het aanwijzen van de juiste stoel. 

Minikoelkastje

Een of enkele glazen wijn voor er opgestegen wordt, om eventuele angsten te onderdrukken, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Eenmaal opgestegen kan de passagier zichzelf bijschenken vanuit zijn minikoelkastje.

Voor het broodnodige tijdverdrijf is er een (grote) televisie aanwezig, terwijl verse bloemen intussen zorgen voor een huiselijk sfeertje. Een jas of andere meegebrachte kledingstukken worden opgeborgen in de eigen kast en natuurlijk is het lekker zitten in de ruime lederen zetels van deze A380.

Dutje

Reizigers die een dutje willen doen kunnen hiervoor gebruik maken van de Emirates-pyjama en de speciale stoelgordijntjes die de ‘suite’ van de broodnodige rust en privacy voorzien.

Nadat het uiltje in alle luxe geknapt is, kan er zelfs gedoucht worden in een van de cabines. Dat wil zeggen: een ruime badkamer met verwarmde vloeren, houten wanden en al het denkbare dat gebruikt kan worden voor, na of tijdens het douchen. Er bevindt zich wel een addertje onder het gras: langer dan 5 minuten warm water gebruiken is niet toegestaan.

Weinig verrassend: heel goedkoop zijn de vliegtuigstoelen niet. Voor een retourtje Dubai Sydney moet zo’n 8500 euro betaald worden.

Bekijk foto’s.