ARNHEM - Joff (Joffrey Moolhuizen) is vanaf 1 februari de nieuwe artistiek directeur van Arnhem Mode Biënnale, zo maakte de organisatie maandag bekend. Hij treedt in de voetsporen van Piet Paris, het creatief brein achter de eerste drie edities.

Met de benoeming van Joff heeft het bestuur van Stichting Arnhem Mode Biënnale een artistiek directeur binnengehaald, met ‘sprankelende ideeën en een internationaal blikveld’, aldus bestuursvoorzitter Medy van der Laan.

Voormalig artistiek directeur Piet Paris: "Zijn verrassende visie op mode maakt hem tot een uitstekende opvolger. Maar bovenal is zijn passie en liefde voor het onderwerp volledig overeenstemmend met de inhoud van het mode-event."

Maand

De Arnhem Mode Biënnale vormt elke twee jaar een maand lang een podium voor innovatieve en actuele ontwikkelingen binnen de internationale modevormgeving.

Joff (1976) is vanaf de start in 2005 bij de biënnale betrokken geweest. Hij werd opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en in 2002 aan het Fashion Institute in Arnhem. Sindsdien was hij onder meer betrokken bij Blend magazine en Capricious Publishing in New York.