AMSTERDAM - Eind januari vindt in Parijs dé internationale lingeriebeurs plaats. Verwacht wordt dat op dit evenement ruim 20.000 lingerielabels uit meer dan 100 verschillende landen zullen afkomen. Het wordt daarmee een broedplaats voor innovaties op ondergoedgebied.

Op de lingeriebeurs zullen tal van nieuwe lingerie-innovaties worden getoond. Bijvoorbeeld een antirimpel bh van Nederlandse makelij die ervoor zorgt dat tijdens de slaap het decolleté wordt gladgestreken. Ook is er een beha uit Slovenië die cups heeft die opzetten aan de hand van lichaamswarmte, aldus Yahoo News maandag.

Opvallend is ook het Franse lingerielabel Milkshake dat een stof lanceert die is gemaakt van melkproteïne. Het ondergoed bevat op die manier tien aminozuren die de huid hydrateren. Volgens beursmanager Sophie Morin wordt de huid daar zo zacht van als satijn.

Onder één van de 500 getoonde merken is ook het Braziliaanse LZ. Zij zullen een ultra-lichte bh invliegen die slechts 67 gram weegt.

High tech

Het vermoeden dat high tech een steeds grotere rol speelt in de lingerie wordt dan ook bevestigd door Morin. “Neem bijvoorbeeld ultra-sounds," legt ze uit. "Die worden nu net als lasertechnologie gebruikt om stoffen samen te voegen zonder naald en draad.”

De lingeriebeurs in Parijs duurt van 23 tot 25 januari.