AMSTERDAM - Vrouwen die zijn gescheiden blijven vaker alleen dan mannen. Vier jaar na de echtscheiding woont de helft van de mannen opnieuw samen, terwijl van de gescheiden vrouwen dit bij een op de drie zo was.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Van de mannen die tussen 2000 en 2004 zijn gescheiden, maar die na vier jaar niet samenwoonden, verwachtten de meesten dit in de toekomst te gaan doen. Van de vrouwen verwachtten vier op de tien juist alleen te blijven wonen. Vrouwen willen vaker een LAT-relatie of willen voorlopig helemaal geen relatie aangaan.

Kinderen

In de meeste gevallen blijven kinderen na een echtscheiding bij hun moeder wonen. Het vinden van een nieuwe partner wordt hierdoor volgens het CBS moeilijker. Ook stellen alleenstaande moeders samenwonen met een partner vaak uit totdat de kinderen de deur uit zijn.

De kans op een relatie na het beëindigen van het samenwonen met een partner zonder dat er sprake was van een huwelijk is voor mannen en vrouwen even groot.

De helft woonde binnen vier jaar opnieuw samen. Dit komt volgens het CBS dat er bij een scheiding van ongehuwden veel minder vaak kinderen in het spel zijn.