AMSTERDAM - De verwachtingen rond de speelfilm Alice in Wonderland, met Johnny Depp en Anne Hathaway in de hoofdrol, zijn hooggespannen. Zelfs make-upproducenten krijgen de ruimte om met speciale gadgets te komen.

Afgelopen zomer kwam make-upmerk MAC al met een bijzondere wannahave-collectie vol sprankelende kleurtjes die een eerbetoon zijn aan de dromen van Alice. Rond de première van de film, naar verwachting dit jaar, zullen de Amerikaanse make-upmerken Urban Decay en O.P.I. eveneens een setje met kleuren voor het gezicht en de nagels uitbrengen, aldus WWD maandag.

Het wordt een sprookjesdoos met pop-ups van Alice in het bos tussen groteske paddenstoelen. Er zit een lade in met kleurtjes make-up en nagellak in vrolijke tropische- en pasteltinten. De doos zal de naam Book of Shadows krijgen en gaat in een limited edition circa 52 dollar kosten.

Karakters

O.P.I. levert er vier nagellakken bij met de veelzeggende namen als Absolutely Alice, Thanks So Muchness, Off With Her Red en Mad as a Hatter, geïnspireerd op de karakters in de film. In kleuren blauw, rood, paars en zwart met glitters.

Wereldwijd zijn er niet alleen heel veel fans van het sprookje Alice in Wonderland maar binnenkort wellicht ook van de nagellakken van O.P.I..

Eigenaresse Suzi Weiss Fishman is dolgelukkig en hoopt dat de lakjes eraan mee helpen om fans nog dichter bij de favoriete karakters in de film te kunnen brengen.

Johanna Mooney, directeur gezondheid en beauty bij Disney Consumer Products hoopt dat de hippe producten helpen de buzz rond de film te vergroten. De make-up is vanaf 5 maart bij onder meer Sephora en Macy’s in Amerika verkrijgbaar en wellicht dan ook al heel snel voor verzamelaars op eBay te vinden.