AMSTERDAM - Beautyingrediënten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediënten uitgebreid tegen het licht. Deze week: Wonderolie.

In januari staan oliën centraal op Cosmopinie: van badolie tot lichaamsolie, van etherische olie tot reinigingsolie. Deze week aandacht voor een beautyingrediënt met de veelbelovende naam: wonderolie.

Wonderolie, ook wel bekend als Castorolie of Ricinusolie, klinkt als een veelbelovend beauty ingrediënt. Hoewel cosmetica fabrikanten graag mooie claims verbinden aan dergelijke ingrediënten, slaat de naam 'wonderolie' echter niet op een wonderbaarlijk goede werking, maar simpelweg op zijn oorsprong: de Wonderboom. Een naam dus die nogal wat misverstanden kan veroorzaken.

Koudgeperst

De koudgeperste olie van de wonderbonen kan worden toegepast in gezichtscrèmes, haar- en lichaamsverzorging en komt (gehydreerd) veel voor in lippenstiften, maar kan ook puur worden gebruikt.

Een eigenschap van deze olie is dat het opdroogt tot een beschermend filmpje, wat handig is in bijvoorbeeld lipproducten.

Wonderolie is veilig bevonden voor gebruik op de huid en allergische of overgevoeligheidsreacties komen zelden voor. Men kan de olie dus gerust proberen, maar verwacht niet te veel wonderen.