AMSTERDAM – Hoewel hij eerder niet wist hoe hard hij moest roepen dat ‘niemand vrouwen met ronde vormen wil zien’ en dat alleen luie huismoeders dunne modellen lelijk vinden, lijkt topontwerper Karl Lagerfeld enigszins bijgedraaid.

De voorman van het Franse toplabel Chanel, die geregeld optreedt als fotograaf, heeft namelijk meegewerkt aan een shoot voor de januari-editie van V Magazine, waarvan al eerder bekend was dat dit een ode wordt aan het dikke model.

Gezien de eerdere uitspraken van Lagerfeld is de samenwerking zacht gezegd opmerkelijk te noemen, temeer omdat dit zeker niet de eerste keer was dat de excentrieke ontwerper zijn voorliefde voor heel slank uitsprak. 

Mollig model

Waardoor de Duitser uiteindelijk overstag is gegaan is niet bekend, maar feit blijft dat de shoot inmiddels afgerond is en dat de foto’s door Models.com vrijgegeven zijn. Het mollige model Miss Dirty Martini speelt de hoofdrol in de reportage. Een bijrol is weggelegd voor Jane Schmitt, zij is in de huid gekropen van de legendarische Coco Chanel.

Als decor lijkt gekozen voor een van de Chanel-winkels en ook de naam van de reportage (Coco a go-go) verwijst naar het modehuis waar Lafergeld aan het hoofd staat. Buiten dat voert vooral humor de boventoon en is qua sfeer gekozen voor de supervrouwelijke burleske-stijl.

De foto's.