AMSTERDAM – Nederlandse vrouwen mochten in december via de website girlsgadget2009.nl hun stem uitbrengen op hun favoriete gadget van het jaar. Overtuigende winnaar van de Girls Gadget Award is de populaire iPhone 3GS.

Duidelijke boodschap van de Nederlandse vrouwen: fabrikanten moeten vrouwen niet als kleuters behandelen en het apparaat moet praktisch zijn in gebruik. De verkiezing is georganiseerd door navigatiefabrikant Navigon.

Op 4 december is de verkiezing van start gegaan en bijna 10.000 vrouwen hebben de website bezocht. Naast het stemmen gaven ze antwoord op een tweetal vragen. Hieruit bleek dat 72 procent van de vrouwen zich ergert aan roze gadgets of gadgets die overdreven eenvoudig zijn.

Opvallend is echter dat op plaats 6 en 7 roze gadgets staan, respectievelijk de Asus eee PC en de Polaroid PoGo instant printer.

Ideaal

Op de vraag ‘waar moet een gadget volgens jou aan voldoen?’ heeft 50 procent van de vrouwen laten weten dat het vooral praktisch moet zijn. 20 procent zegt dat apparaat gewoon moet werken om ideaal te zijn.

De top 5 populairste gadgets volgens vrouwen:
1) Apple iPhone 3GS
2) Sony Vaio P-Series Notebook
3) iRiver Story EB02 eReader
4) Nintendo Wii Balance Board
5) Navigon 2410