AMSTERDAM - Emma Watsons broertje Alex maakt zijn modellendebuut in de campagne van Burberry. Actrice Emma, bekend van de Harry Potter-films waarin ze de rol van Hermelien Griffel vertolkt, is ook in de campagne te zien. Voor haar is het de tweede keer.

Een woordvoerder van Burberry verklaart tegen Womens Wear Daily: "Alex Watson en creatief directeur Christopher Bailey hebben elkaar ontmoet via Emma. Bailey was verrast door de broeder-zusterenergie van het duo. Hij besloot de gok te wagen en ze allebei in een campagne te gebruiken. Alex, die overigens dezelfde scherpe kin en doordringende wenkbrauwen heeft als zijn grote zus, heeft inmiddels net als Emma getekend bij Storm."

Fotograaf Mario Testino is verantwoordelijk voor de kiekjes van de Watsons. De set werd aangekleed als een landhuis uit de 18de eeuw en er werden maar liefst drie collecties van Burberry op de foto gezet: Prorsum, London en Brit.

Er waren ook andere artiesten aanwezig. Matt Gilmour, de zoon van Pink Floyd’s David Gilmour, komt ook voor in de nieuwe Burberrycampagne.

Creatieve geesten

“We praten er altijd over hoe leuk het is om een campagne te maken. Verschillende creatieve geesten en persoonlijkheden komen samen op de set en ik wilde die sfeer graag vastleggen. Mario heeft zowel de foto’s als de video gemaakt, dus we kunnen de energie en sfeer delen met een groot publiek”, aldus Bailey.

De campagne zal in de februarinummers van bekende titels als Vanity Fair, Vogue, GQ en Esquire verschijnen.

Emma Watson voor Burberry