AMSTERDAM - Het Rotterdamse shopping evenement Mode Marché gaat een uitstapje maken naar Amsterdam. De zevende editie zal plaats vinden tijdens de Amsterdam International Fashion Week.

Esme Umarella, één van de twee breinen achter het concept Mode Marché: "We zijn al vaker benaderd door de Amsterdam Fashion Week, maar we vonden het altijd een puur Rotterdams initiatief. Toen zijn we toch maar een keer rond de tafel gaan zitten met de organisatie van de AIFW en daar is een hele leuke samenwerking uit voort gekomen."

Mode Marché zal de samples op zaterdag 30 januari in de Zuiveringshal Oost op het Westergasterrein presenteren, aldus Textilia donderdag. Ook wordt de expositie van Rotterdamse ontwerpers 'Made in Rotterdam with love' aan het evenement gekoppeld.

"De reacties zijn tot nu toe heel erg positief, er is erg veel belangstelling in Amsterdam. Het maakt namelijk niet uit dat het een Rotterdams initiatief is. Er is altijd interesse voor leuke, nieuwe en bijzondere ontwerpen, waar ze ook vandaan komen", aldus Umarella.

Laagdrempelig

Mode Marché is een initiatief van de Nederlanders Esme Umarella en Joost van Gorsel. Tijdens deze laagdrempelige stock sample sale kunnen jonge en gevestigde ontwerpers hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties verkopen aan modeliefhebbers.