AMSTERDAM - De veelbelovende Nimue Smit is het nieuwe gezicht van luxelabel Giorgio Armani geworden. Het 17-jarige Nederlandse model zou hiervoor door de ontwerper zelf uitgekozen zijn.

Ook zal de gymnasiumscholiere uit Bussum binnenkort te zien zijn in de campagne van Anna Sui, zo liet haar Nederlandse management woensdag weten.

Nimue Smit timmert al een tijdje gestaag aan de weg in de internationale modewereld. Twee jaar geleden stond ze van het ene op het andere moment in de schijnwerpers toen ze als nieuwkomer voor Prada aan de slag mocht. De campagne werd destijds geschoten door niemand minder dan topfotograaf Steven Meisel.

Doorbraak

Een echte doorbraak is er echter nog niet van gekomen, maar volgens Code Management komt dat omdat Nimue de afgelopen twee jaar vooral nog druk is geweest met school.

Toch weerhield dat haar er niet van opdrachten te doen voor onder meer Burberry, Topshop en Alberta Ferretti. Ook heeft ze shoots gedaan voor Vogue en shows gelopen voor bekende ontwerpers als Chanel, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Versace en Marc Jacobs.

Nimue voor Armani: