AMSTERDAM – Onder het motto ‘opvallende creaties’ draait ontwerpster Dejana Kabiljo op volle toeren mee. De van oorsprong Kroatische kunstenares heeft stoelen gemaakt met haar en kapsels.

De collectie (het gaat om krukjes, barkrukken, poefjes en gewone stoelen) kreeg de naam PrettyPretty mee en dient als ode aan softe erotiek en verlangen.

“Deze mooie hoofden om op te zitten liggen in het verlengde van de erotische allure die ons altijd omringt,” legt de ontwerpster uit op haar website. “Ze bakenen de gebruikelijke grammatica van verlangen af.”

Het resultaat zijn zitmeubelen waarop volle bossen haar bevestigd zijn. In sommige gevallen is het kapsel in de krul gezet, geverfd of heeft het een pony gekregen. Dejana Kabiljo belooft dat gebruikte materialen met zorg worden uitgekozen, maar om wat voor soort haar het gaat blijft onduidelijk.

Starck

De PrettyPretty barkrukken zullen worden opgenomen in het interieur van het SLS hotel in Beverly Hills. Niemand minder dan Phillipe Starck zou ze hiervoor zelf uitgekozen hebben.

Wat de meubelen kosten is niet bekendgemaakt.