AMSTERDAM - Twee Nederlandse modellen hebben een plekje veroverd in de Balenciaga-campagne voor lente/zomer 2010. Het gaat om ex-Holland’s Next Topmodel deelneemster Patricia van der Vliet en de donkerblonde Mirte Maas.

De eer om te mogen poseren voor een advertentie van een belangrijk modehuis als Balenciaga is alleen toebedeeld aan de modellentop en veelbelovende talenten. Dat Patricia tot die categorie behoort bleek al toen ze tijdens de modeweken in Milaan, New York en Parijs, die vorige zomer plaatsvonden, flink wat overuren maakte.

Ze werd geboekt om shows te lopen voor onder andere Dries van Noten en Karl Lagerfeld en opende zelfs de show van Louis Vuitton.

Top 10

Ook Mirte Maas heeft zich vorig seizoen bewezen door heel wat modellencontracten in de wacht te slepen. Ze stond niet voor niets samen met Patricia en (ook Hollandse collega) Bregje Heinen in de modellen top 10 van de website Style.com.

In deze nieuwe Balenciaga-campagne modelleren Patricia en Iselin Steiro tussen de ranke, uitvergrote armen van Mirte Maas. De fotografie was in handen van Steven Meisel en Marie Amelie Sauve.

Bekijk de foto.