AMSTERDAM – Van alle vrouwen die 1 januari vol goede moed aan een dieet begonnen zijn, heeft een derde (36 procent) al gezondigd. Een en ander gebeurt in het geniep: ze zouden eten verstoppen en in zich in het donker te goed doen aan ‘verboden’ voedsel.

Naast nachtelijke uurtjes blijken ook autoritjes en zonnebankbezoekjes populaire locaties voor heimelijk snackgedrag. De beste plekken om ongezond voedsel te verbergen zijn handtassen, onder het bed of in kledingkasten.

Zo is naar voren gekomen uit een rondvraag die werd uitgevoerd door afslankbegeleider LighterLife. Zo’n 2000 vrouwen, tussen de 16 en 65 jaar, verleenden hun medewerking aan de enquête.

Lekkers

“Vier op de tien komen al in de verleiding als ze hun partner wat lekkers zien eten”, laat een woordvoerder van LighterLife weten aan de Daily Mail. “Het probleem groeit, net als het volk.”

“Als je je vrouw of vriendin wilt helpen”, voegt hij eraan toe. “Houd haar dan goed in de gaten tussen 11 en 15 uur, dan wordt er het meest stiekem gesnackt.”

Of het helpt is een tweede: meer dan de helft van de vrouwen geeft aan leugens niet te schuwen wanneer het gaat om wat ze gegeten hebben. Naast partners krijgen ook moeders en beste vriendinnen op dit vlak niet altijd de waarheid voorgeschoteld.